nieuws

Timelapse | Van Spijker schuift tunnelbak station Deventer in

infra Premium 945

Timelapse | Van Spijker schuift tunnelbak station Deventer in

Van Spijker heeft de 5 miljoen kilo zware tunnelbak voor station Deventer Colmschate op zijn plek geschoven. De bak is afgelopen maanden naast het spoor in elkaar gezet en afgelopen weekend 30 meter verschoven.

Vrijdagavond begon de ‘reis’. In ruim 19 uur tijd werd de afstand over de enkele tientallen meters afgelegd. Cilinders duwden het gevaarte over het zand naar zijn definitieve plek. Zie hieronder een samenvatting in 1 minuut van de mega-klus.

Voordat dit kon gebeuren moest nog eerst het spoor, de perrons en zand worden weggehaald. Na het arriveren van de tunnelbak op zaterdagmiddag was de bouwer nog druk met het terugbrengen van zand en spoor. De werkzaamheden zijn ook nu nog live per webcam nog te volgen. De tunnel leidt de Oostriklaan onder het spoor door. Cobouw organiseert in juni een evenement over prefab-beton en 3D.

Reageer op dit artikel