nieuws

Mourik buigt verlies om in winst van ruim 5 miljoen

infra 1546

Mourik buigt verlies om in winst van ruim 5 miljoen

Mourik is na een jaar alweer uit de rode cijfers. De aannemer uit Groot-Ammers boekte over het afgelopen jaar een nettowinst van 5,4 miljoen euro. Dat heeft het concern, actief in de infra en industrie, bekendgemaakt.

Over 2016 moest Mourik nog een verlies van 4,6 miljoen slikken als gevolg van problemen bij de van de fosforfabriek Thermphos in Vlissingen. Die bleek complexer dan verwacht, hetgeen Mourik een strop van 9 miljoen opleverde.

Dergelijke tegenvallers kende de onderneming afgelopen jaar niet. In een toelichting laat topman Kees Jan Mourik weten dat hij met trots terugkijkt op een jaar “waarin we als bedrijf beter met elkaar hebben samengewerkt om zo een beter resultaat te boeken”.

Om die samenwerking nog verder gestalte te geven, zijn de dochterbedrijven in de wegenbouw samengevoegd tot de divisie Mourik Infra. Dat gebeurde afgelopen maanden. “Dit vergroot onze herkenbaarheid”, aldus Mourik. “Hetzelfde gaan we nu doen met het integreren van diverse bedrijven tot één divisie Industrie.”

Mourik was vorig jaar goed voor een omzet 442 miljoen, ongeveer 10 miljoen euro minder dan het jaar ervoor. De infrapoot haalde 156 miljoen aan bedrijfsopbrengsten binnen, de industrietak 154 miljoen. Van de totale omzet werd 333 miljoen binnen Nederland gerealiseerd. Mourik telt in eigen land alleen al twintig werkmaatschappijen, variërend van het aanleggen van snelwegen tot het bouwen van fabrieken om plastic te recyclen.

Reageer op dit artikel