nieuws

VolkerWessels pakt groen/wit/zwart/blauw-prestatiecontract in Zaanstreek

infra Premium 2093

VolkerWessels pakt groen/wit/zwart/blauw-prestatiecontract in Zaanstreek

VolkerWessels gaat 10 jaar lang alle provinciale wegen en vaarwegen in de Zaanstreek en Waterland bij- en onderhouden. Er is ruim 35 miljoen euro gemoeid met het gebundelde prestatiecontract waaronder alle disciplines vallen voor zowel de natte als de droge infrastructuur.

Het is pas de tweede keer dat de provincie zo’n breed onderhoudscontract in de markt zet waaronder zoveel verschillende disciplines vallen. Ook andere opdrachtgevers kiezen nog zelden voor zo’n integrale aanpak voor alle onderhoud in een gebied. Vooral vanuit het MKB is veel kritiek op de onnodige stapeling van projecten, waardoor vooral het grootbedrijf profiteert.

Noord-Holland heeft het gebiedscontract Zaanstreek Waterland definitief gegund aan de Combinatie KWS Infra Amsterdam – Heerhugowaard / Van Hattum en Blankevoort, beide onderdeel van VolkerWessels. De aannemers gaan de komende tien jaar het gebied integraal en op basis van prestatie-eisen onderhouden.

Alle disciplines bundelen

Combinatie van VolkerWessels gaat nauw samenwerken met andere dochters zoals  Gebr. Van Kessel, VolkerInfra, VolkerRail, Volker Safe Guard, Vialis en Wilchem.

Het gaat om onderhoud aan de weg, maar ook om de civieltechnische en beweegbare kunstwerken, groenzones en technische installaties. Verder vallen ook gladheidsbestrijding en incidentmanagement onder het contract.

Goedkoper en slimmer

De provincie mikt op een aanspreekpunt voor alle voorkomende werkzaamheden door deze contractvorm te kiezen. De verantwoordelijkheid voor zowel veiligheid, beschikbaarheid als bereikbaarheid van het gebied komt bij één partij te liggen.

De provincie verwacht met de geclusterde opdracht uiteindelijk goedkoper uit te zijn.  Dezelfde combinatie wist vorig jaar mei ook het gebiedscontract Gooi en Vechtstreek binnen te slepen.


Prestatiecontract Zaanstreek/Waterland

Opdrachtgever: Provincie Noord Holland

Opdrachtnemer: Combinatie KWS/Van Hattum en Blankevoort

Contractvorm: Prestatiecontract, volgens UAV-gc

Contractwaarde: 35 miljoen euro

Contractduur: 10 jaar


 

Reageer op dit artikel