nieuws

ReintenInfra slaat met overname Van Wijk opnieuw grote slag

infra 4129

ReintenInfra slaat met overname Van Wijk opnieuw grote slag

ReintenInfra neemt Van Wijk Beheer uit Nieuwegein over. Dat heeft de Twentse gww-aannemer bekendgemaakt zonder de aankoopsom te vermelden. Met de overname voegt ReintenInfra 150 medewerkers en ongeveer 45 miljoen aan omzet toe.

Van Wijk Beheer is actief in de markten grondverzet, rioolaanleg, wegenbouw, bronbemaling, beton- en waterbouw, groenvoorziening en -recycling. Het bedrijf zal onder dezelfde naam blijven opereren.

Ook de dochterondernemingen houden hun naam. Het gaat daarbij om Van Wijk Aannemersbedrijf, Van Wijk Beton & Waterbouw, Van Wijk Loon en Verhuur, Wegenbouwbedrijf de Rooij en Zonen, Van Wijk Groenvoorziening, Bronbemaling Schijf, Groenrecycling en Grondbank Nieuwegein.

“Nadat we het weloverwogen besluit hebben genomen om ons familiebedrijf te verkopen, ontstond de uitdaging om een koper te vinden die onze belangrijkste voorwaarde kon waarmaken: het behouden van ons familie DNA en Van Wijk Nieuwegein nog sterker in Nederland op de kaart zetten”, laat Chris van Wijk weten. “Deze partij hebben wij gevonden in ReintenInfra. Met het volste vertrouwen dragen wij het bedrijf en haar medewerkers over.”

Met overname versterkt ReintenInfra positie in midden van het land

ReintenInfra, met een omzet van rond de 100 miljoen de nummer 40 in de Cobouw50, heeft een sterke positie in Oost-Nederland. Met de overname van Van Wijk wordt vooral de positie in het midden van Nederland versterkt.

De infra-bouwer uit Oldenzaal groeide afgelopen razendsnel, mede door de overname van de sloop- en infra-activiteiten van Dusseldorp. De onderneming telt nu ruim zeshonderd werknemers en is actief in de wegenbouw, cultuurtechniek, sloop, milieutechniek, tijdelijke wegafzettingen, belijning, groenonderhoud en heeft een eigen asfaltcentrale in Hengelo.

Reageer op dit artikel