nieuws

Ingenieur waarschuwde voor scheuren in constructie rampbrug Miami (update)

infra Premium 1154

Ingenieur waarschuwde voor scheuren in constructie rampbrug Miami (update)

Een ingenieur die betrokken was bij het toezicht op de bouw van de voetgangersbrug die donderdag in Miami in de Amerikaanse staat Florida instortte, heeft naar eigen zeggen twee dagen voor het incident gewaarschuwd voor scheuren in de constructie.

De ingenieur Denney Pate meldde de door hem waargenomen scheuren in een voicemail aan het ministerie van Transport van de staat Florida. De ambtenaar aan wie de boodschap was gericht, was echter niet aanwezig op kantoor. Hij luisterde de boodschap pas een dag na het ongeluk af. De ingenieur zei in zijn boodschap dat volgens zijn inschatting de scheuren geen acuut gevaar voor de veiligheid vormden, maar dat ze wel gerepareerd moesten worden.

Ook de Florida International University (FIU) was op de hoogte van de scheuren. Vlak voordat de burg instortte, is er nog over vergaderd. Dat heeft de universiteit zelf bekendgemaakt.

Scheur compromitteerde de structurele integriteit van de brug niet, volgens expert

Een expert van het bedrijf dat de brug had ontworpen “concludeerde dat er geen zorgen waren over de veiligheid en dat de scheur de structurele integriteit van de brug niet compromitteerde”, meldt de FIU, dat opdracht had gegeven tot de bouw van de brug.

Zo’n drie uur na de bijeenkomst bezweek de brug, die nog in aanbouw was. De brokstukken kwamen terecht op een verkeersweg. Meerdere voertuigen raakten bedolven. Het dodental is inmiddels opgelopen tot negen, meldde de politie zaterdag.

Het onderzoek naar de oorzaak van het incident is nog in volle gang. De brug stortte in vijf dagen nadat deze op zijn plek was gezet. Daarbij kwamen negen mensen om het leven en vielen tien gewonden.De autoriteiten vrezen dat er nog lichamen onder het puin liggen.

Reageer op dit artikel