nieuws

BAM breidt London City Airport uit

infra Premium 1234

BAM breidt London City Airport uit

London City Airport heeft het contract voor de uitbreiding van de luchthaven met 7,5 ha ten behoeve van een nieuwe taxtibaan toegekend aan BAM Nuttall. De projectsom bedraagt ruim € 95 miljoen. De luchthaven blijft in bedrijf tijdens de bouw.  Oplevering moet begin 2020 plaatsvinden.

De werkzaamheden vormen de eerste fase van een ontwikkelingsprogramma van de luchthaven dicht tegen de Londense binnenstad, dat ruimte moet bieden aan extra vliegtuigen, een parallelle taxibaan en uitbreiding van de passagiersterminal. Daardoor moet de luchthaven in staat zijn om jaarlijks 6,5 miljoen passagiers af te handelen. Op dit moment zijn dat er zo’n 4,5 miljoen.

Prefab-elementen op boorpalen

BAM zal het betondek van de luchthaven uitbreiden over het King George V-dok. Het dek bestaat uit geprefabriceerde betonelementen met een in situ gestorte toplaag die zich uitstrekt over geprefabriceerde betonnen balken, die worden ondersteund door meer dan 1.000 stalen boorpalen, die rusten in de waterbodem (doorgaans op een afstand van tien meter). De gemiddelde waterdiepte is ongeveer tien meter en de boorpalen zijn gemiddeld circa twintig meter lang.

Sloop van kademuur

Bijkomend werk omvat de gedeeltelijke sloop van een kademuur, de aanleg van drainagekanalen en een deels onder water gelegen koker voor kabels en leidingen. Daarnaast plaatst BAM zo’n vijftig palen op het land naast het entreegebouw van de luchthaven.

 

Reageer op dit artikel