nieuws

BSB Staalbouw halveert bouwtijd bij renovatie sluis Farmsum

infra 1950

BSB Staalbouw halveert bouwtijd bij renovatie sluis Farmsum

BSB Staalbouw begint maandag aan het groot onderhoud van de twee buitenhoofdbruggen van het sluizencomplex in Farmsum. Door een slimme bouwmethode is de werktijd ‘buiten’ gehalveerd, evenals de overlast.

De aannemer BSB Staalbouw uit Burgum heeft voorbereidingen getroffen zodat er met zo weinig mogelijk hinder voor het wegverkeer kan worden gewerkt. In eerste instantie zouden de werkzaamheden 2 maanden in beslag nemen, maar door slim te werken heeft de aannemer dit tot 4 weken werken op locatie terug kunnen brengen.

Overlast toch onvermijdelijk

Zeesluis Farmsum is onderdeel van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en een druk bevaren route. Hoewel de overlast wordt beperkt, is enige hinder onvermijdelijk. Tijdens de werkzaamheden zijn de 2 buitenhoofdbruggen van 16 oktober tot en met 10 november geheel afgesloten voor het verkeer.

Verder wordt om de binnenhoofdbruggen in de Oosterveldweg te ontlasten een adviesroute ingesteld. Voor de scheepvaart wordt de kleine kolk buiten gebruik gesteld. Pleziervaart of de kleinere beroepsvaart kan gebruikmaken van de naastgelegen grote kolk.

 

Reageer op dit artikel