nieuws

Tennet gunt ook bouw tweede platform Borssele aan HSM

infra 2174

Tennet gunt ook bouw tweede platform Borssele aan HSM

HSM Offshore gaat voor Tennet het offshore transformatorstation Borssele Beta bouwen. In februari kreeg het Schiedamse bedrijf al de bouwopdracht voor platform Borssele Alpha.

De platformen zijn volgens Tennet een onmisbare schakel in het aansluiten van te bouwen windparken op zee bij Borssele. Het gaat hier om de eerste grote netaansluitingen voor wind op zee in Nederland volgend uit het nationale Energieakkoord. HSM Offshore gaat zorgen voor de engineering, de constructie, transport, installatie, de aansluiting en het testen van beide offshore platformen.

Start

Naast het tekenen van het contract voor Borssele Beta werd op de werf van HSM gelijk ook het eerste staal bewerkt voor het platform voor Borssele Alpha. Deze zogenoemde ‘first steel cut’ vormt de traditionele start van een bouwproces, in dit geval van Tennet’s offshore transformator platform.

Aansluitcapaciteit

Borssele Alpha en Beta hebben beide een aansluitcapaciteit van 700 MW (megawatt) voor windparken op zee. Platform Alpha moet gereed zijn in 2019, platform Beta in 2020.

Reageer op dit artikel