nieuws

Leidende rol Arcadis bij kustbescherming New York

infra Premium 1903

Leidende rol Arcadis bij kustbescherming New York

Arcadis krijgt een leidende rol in de bescherming van het New Yorkse stadsdeel Manhattan tegen overstromingen. Dat heeft het advies- en ingenieursbureau, dat aangesteld is als hoofdontwerper voor het project, maandagochtend bekendgemaakt. Financiële details over de opdracht zijn niet naar buiten gebracht.

New York werd vijf jaar geleden getroffen door de orkaan Sandy. Die zorgde in de laaggelegen delen van Manhattan voor grote schade doordat delen onder water kwamen te staan. Het metroverkeer moest worden stilgelegd omdat tunnels waren ondergelopen en de effectenbeurs op Wall Street hield twee dagen op rij de deuren gesloten.

De kustlijn van Manhattan wordt over een lengte van 4 kilometer versterkt

De zware storm toonde aan hoe kwetsbaar het financieel-economische hart van de Verenigde Staten is bij extreem hoog water. Daarop is besloten de kustlijn van Manhattan over een lengte van 4 kilometer te versterken.

“New York is vooral kwetsbaar voor de effecten van zeespiegelstijging, zo heeft orkaan Sandy aangetoond”, zegt Peter Glus van Arcadis. “Ons team heeft veel expertise op het gebied van klimaatveranderingen en hoe daar mee om te gaan. Natuurlijk door onze Nederlandse afkomst, maar ook door onze eerdere ervaringen bij het ontwerp van de kustbescherming van Louisiana na orkaan Katrina.”

Arcadis zal berschermings-oplossingen ontwerpen, zoals architectonische hoogwater-muren, overloop-gebieden, dijken en verplaatsbare waterafvoerkanalen

Arcadis zal berschermings-oplossingen ontwerpen, waaronder architectonische hoogwater-muren, overloop-gebieden, dijken en verplaatsbare waterafvoerkanalen. Deze worden geïntegreerd met het bestaande park aan de East River.

New York arcadis kustbescherming

Arcadis gaat New York helpen bij de versterking van de kust. (Beeld: BIG-Bjarke Ingels Group)

Reageer op dit artikel