nieuws

Witteveen+Bos mag planuitwerking verbreding A58 gaan doen

infra 3180

Witteveen+Bos mag planuitwerking verbreding A58 gaan doen
Joop van Houdt

Witteveen+Bos heeft de opdracht voor de planuitwerking van de A58 binnengesleept. De opdracht is gegund op basis van Best Value Procurement.

Volgens Rijkswaterstaat mag het ingenieursbureau de opdracht gaan uitvoeren omdat “Witteveen+Bos de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbood, rekening houdend met de specifieke dynamiek van de innovatieopgave binnen het project InnovA58.”

Op de A58 tussen de knooppunten Sint-Annabosch en Galder en tussen Eindhoven en Tilburg staan steeds vaker files. De minister van Infrastructuur en Milieu heeft daarom eind november 2015 Rijkswaterstaat opdracht gegeven deze delen van de A58 te verbreden van twee naar drie rijstroken en de planuitwerking hiervoor op te starten. Het Ontwerp Tracébesluit en de milieueffectrapportage moeten eind 2018 klaar zijn, waarna ze ter visie worden gelegd. Rekening houdend met de reacties op het OTB neemt de minister naar verwachting eind 2019 een definitief Tracébesluit. De start van de realisatie van het project staat gepland voor 2020 en naar verwachting is het project in 2023 gereed.

Slimme snelweg

Het project InnovA58 richt zich op de verbreding van de A58 tussen de knooppunten Sint-Annabosch en Galder en tussen Eindhoven en Tilburg. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol op de gebieden duurzame leefomgeving, slimme mobiliteit, minder hinder en LifeCycle management.

Lees hier meer artikelen over de verbreding van de A58

Reageer op dit artikel