nieuws

Rotterdam plaatst betonblokken tegen aanslagen

infra Premium 2539

Rotterdam plaatst betonblokken tegen aanslagen

Na de Markthal en winkelcentrum Alexandrium neemt Rotterdam op meer plaatsen maatregelen om inrijden op groepen met busjes en vrachtwagens te voorkomen. In de trottoirs in drukke straten worden obstakels opgenomen.

Het gaat in eerste instantie om de trottoirs in de Witte de Withstraat en de Meent in de Maasstad. De gemeente gaat vergelijkbare maatregelen treffen, om aanslagen met rijdende voertuigen te voorkomen, bij de herinrichting van de Coolsingel, die de komende jaren plaatsvindt.

De straten worden niet afgesloten, maar er worden hindernissen op voetpaden geplaatst om zo het inrijden op groepen mensen tegen te gaan zoals recentelijk gebeurde in Barcelona, Londen en Berlijn. Het Franse vastgoedconcern Klépierre nam zelf kortgeleden al fysieke maatregelen tegen het inrijden bij de Markthal en Alexandrium. Het college zegt binnen afzienbare tijd te beginnen met het realiseren van de hindernissen. Wat voor barrières er komen, is nog niet duidelijk.

De komende periode wordt onderzocht of in andere straten dezelfde maatregelen moeten worden genomen. In toekomstige herinrichtingsplannen van straten worden dergelijke barrières direct meegenomen.

Burgemeester en wethouders benadrukken dat er geen specifieke dreiging bestaat, maar dat de maatregelen ,,passen binnen het huidige dreigingsniveau”. De stad Rotterdam nam afgelopen jaren al eerder tijdelijke maatregelen om het inrijden op mensenmassa’s te voorkomen. Zo werden bij evenementen als de Marathon, het nationale vuurwerk en de huldiging van Feyenoord roadblocks en vrachtwagens geplaatst.

Reageer op dit artikel