nieuws

Eerste strooizout Rijkswaterstaat is binnen

infra Premium 2609

Eerste strooizout Rijkswaterstaat is binnen

Hartje zomer, maar de eerste lading strooizout voor de winter is binnen. Dinsdag kwam het eerste schip met 3 miljoen kuub zout aan bij bij de loods van Rijkswaterstaat in Raamsdonksveer.

In totaal wordt de totale zoutvoorraad van Rijkswaterstaat aangevuld met circa 75 miljoen kg, waarmee de voorraad wordt aangevuld tot ruim 200 miljoen kg. Het zout wordt opgeslagen in 4 centrale zoutloodsen en 56 regionale steunpunten.

Opfriscursus

Rijkswaterstaat maakt zich op voor de komende winter en start als eerste met het aanvullen van de zoutvoorraad. In de maanden september en oktober vindt de vlootschouw plaats waarbij al het wintermaterieel wordt getest en winterklaar gemaakt. Ook krijgen de chauffeurs van de strooiwagens en sneeuwschuivers een opfriscursus en worden nieuwe routes verkend.

Om gladheid te bestrijden, kan Rijkswaterstaat 546 strooiwagens en 350 sneeuwploegen inzetten. Daarnaast staan er 2 Firestorms, 1 Lavastorm en 1 Filesproeier klaar. Het wintermaterieel kan binnen 2 uur 10.000 km afleggen om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, preventief te strooien. Als alle wagens actief zijn, werken 1200 mensen aan de gladheidsbestrijding van Rijkswaterstaat. Overigens bleef afgelopen winter een recordhoeveelheid zout over.

Reageer op dit artikel