nieuws

Bouwers twee keer teruggefloten bij sloop A9 Badhoevedorp

infra 4033

Bouwers twee keer teruggefloten bij sloop A9 Badhoevedorp

Bouwcombinatie Badhoeverbogen (VolkerWessels, Boskalis en Mourik Groot-Ammers) is al twee keer op de vingers getikt door Rijkswaterstaat vanwege overlast bij de sloop van de oude A9 bij Badhoevedorp. Het opbreken van het asfalt veroorzaakt trillingen.

De omlegging van de A9 rond het dorp is relatief soepel verlopen, maar de sloop van de oude snelweg leidt tot rumoer in het dorp. Op verzoek van de direct omwonenden is de sloop methode al aangepast, maar ook de huidige sloopmethode blijkt trillingen te veroorzaken.

Die zijn het gevolg van het storten van het sloopasfalt in de afvoerwagen. Opnieuw treft Rijkswaterstaat maatregelen en de aannemer stort het asfalt nu in kleinere stukken en van minder grote afstand in de afvoerwagen.

Afgelopen jaar werd de nieuwe snelweg in twee fases opengesteld en werd het dorp verlost van de snelweg die de kern jarenlang in doorsneed.

Er zijn 10 viaducten aangelegd waaronder complexe viaducten over de A4 en de Schiphol-spoorlijn. Daarnaast is het bestaande klaverblad vervangen en is er een nieuwe afrit voor bussen. Dubbellaags zoab zorgt voor minder geluid.

Dorpsplein op plek snelweg

De sloop van de oude weg is in juni begonnen en de bedoeling is dat op het oude trace onder meer een dorpsplein, huizen en groen komen.

Het d&c-contract heeft een waarde van 126 miljoen euro, maar met de hele omlegging is in totaal 300 miljoen euro gemoeid. Een deel daarvan wordt betaald door de ontwikkeling van het gebied in het hart van Badhoevedorp, dat vrij komt na de sloop. Ook Schiphol, de provincie en Stadsregio betalen mee aan het project, dat in opdracht van Rijkswaterstaat is uitgevoerd.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels