nieuws

Arcadis verwerft ontwerpklus metro Sydney

infra 2020

Arcadis verwerft ontwerpklus metro Sydney

Arcadis gaat met partner BG&E meewerken aan de bouw van een nieuwe metrotunnel in de Australische stad Sydney. Dat heeft het advies- en ingenieursbureau woensdagochtend bekendgemaakt, zonder financiële details te geven.

De joint venture van Arcadis en BG&E zal ontwerpdiensten (civiel en constructie) leveren voor de bouw van de ruim 15 kilometer lange dubbele tunnel, die onder andere onder de haven van Sydney zal komen te liggen.

Het project met een waarde van 2,8 miljard dollar werd eerder dit jaar gegund aan de bouwcombinatie John Holland CPB Ghella en omvat behalve de bouw van de tunnel ook de bouw van zes nieuwe ondergrondse metrostations.

“We zijn trots dat we meewerken aan een van de grootste infraprojecten uit de Australische geschiedenis”, laat Arcadis-topman Peter Oosterveer weten in een reactie op het binnenhalen van de ontwerpopdracht.

Arcadis maakte eerder al bekend samen met Mott MacDonald betrokken te zijn bij het ontwerp van de ondergrondse metrostations.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels