nieuws

Ingenieursbureaus 12 jaar lang betrokken bij aanpak Brusselse Ring

infra 12

Ingenieursbureaus 12 jaar lang betrokken bij aanpak Brusselse Ring

Sweco en Arcadis gaan de Vlaamse overheid helpen bij de herinrichting van de Brusselse Ring. De  opdracht, met een contractduur van 12 jaar, heeft een waarde van 3 miljoen per jaar.

De twee ingenieursbureaus zullen samen een team klaar stomen dat gaat zorgen voor verkeerskundige studies, technische ontwerpen van wegen, kunstwerken en andere infrastructuur, procesbegeleiding, advies bij aanbesteding, en ondersteuning bij stakeholdermanagement en communicatie.

De herinrichting van de ring moet zorgen voor vlotter en veiliger verkeer rond Brussel. De belangrijkste ingreep is het splitsen van het doorgaand en lokaal verkeer op de rondweg. Deze twee stromen krijgen gescheiden rijstroken.

Bestaande voorontwerp uitwerken

In 2016 presenteerde de Vlaamse overheid haar plan om de Brusselse ring opnieuw in te richten, met een splitsing van verkeersstromen. Sweco en Arcadis gaan nu aan de slag om het bestaande voorontwerp verder uit te werken. Dit houdt onder meer in dat het voorontwerp wordt geactualiseerd op basis van de meest actuele verkeerscijfers, dat technische ontwerpen in detail worden uitgetekend, en dat er overleg wordt gepleegd met lokale stakeholders.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels