nieuws

Boskalis trekt zich verder terug uit bodemonderzoeker Fugro

infra Premium 42

Boskalis trekt zich verder terug uit bodemonderzoeker Fugro

Boskalis heeft zijn belang in Furgo verder verkleind. Het baggerconcern verkocht gisteren ruim 12,6 miljoen aandelen van het bodemonderzoekbureau aan institutionele beleggers tegen een koers van 14,50 euro per aandeel.

Daarmee is het belang teruggebracht van ruim 24 procent tot 9,38 procent. Een verdere afbouw valt te verwachten, maar zal niet plaatsvinden in de komende drie maanden, zo heeft de onderneming afgesproken met de nieuwe groep kopers.

“Bij de presentatie van onze halfjaarcijfers hebben wij aangegeven dat wij ons zouden beraden op onze positie in Fugro”, licht Boskalis-topman Peter Berdowski de verkoop toe. “Ondanks dat wij nog steeds van mening zijn dat delen van Fugro uitstekend aansluiten op de activiteiten van Boskalis, hebben wij besloten ons belang in Fugro stapsgewijs af te bouwen.”

Defensieve houding Fugro speelt een rol

De terugtrekkende beweging wordt enerzijds ingegeven door de onzekere marktomstandigheden, die volgens Berdowski “aanzienlijk langer aanhouden dan verwacht”. Aan de andere kant speelt ook de defensieve houding van Fugro een rol, geeft hij toe.

“Met de geleidelijke verkoop nemen wij een stuk onzekerheid in ons eigen aandeel weg en verwachten wij de komende periode meer waarde te kunnen creëren voor onze aandeelhouders.”

Reageer op dit artikel