nieuws

Vechtbrug A1 bij Muiden in 9 delen gesloopt

infra Premium 128

Vechtbrug A1 bij Muiden in 9 delen gesloopt

De sloop van de oude Vechtbrug gebeurt in 9 delen. Vanaf deze week zal de basculebrug uit de jaren zestig stukje bij beetje verdwijnen. Stof, trilllingen en gesluidsoverlast zijn onvermijdelijk.

Met de opening van het breedste aquaduct ter wereld in de A1 is de Vechtbrug in de A1 overbodig. De klep van de brug staat al sinds 26 september open. Tussen half november en half april wordt de brug uit de jaren zestig gesloopt. Dit gebeurt in 9 delen. Daarbij is een pauze van 7 weken ingelast om de afsluiting van de Weesperweg zo kort mogelijk te houden. Wie de sloop van de Vechtbrug van dichtbij wil zien, kan een kijkje nemen vanachter de hekken tussen de Vecht en de Weesperbinnenweg, aan de Muidense kant van de A1.

Lees meer

Lees meer
 De sloop hoort bij het contract SAA2, waarbij het traject tussen de A1 en A6 wordt verbreed door SAAone (VolkerWessels, Boskalis, Hochtief, DIF). Afgelopen zomer is de spoorbrug op zijn plek gereden over de A6 en dit najaar ging het aquaduct open. De werkzaamheden zullen nog tot 2020 in beslag nemen. De sloop van de Vechtbrug is volgend voorjaar klaar.

SAA2 A1/A6 Diemen- Almere Havendreef

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
Opdrachtnemer: SAAone (VolkerWessels, Boskalis, Hochtief, DIF)
Contractvorm: dbfm, inclusief 25 jaar onderhoud
Contractwaarde (zonder onderhoud): 1 miljard euro
Start bouw: zomer 2013
Geplande oplevering: 2020

Project SAA2

Reageer op dit artikel