nieuws

Nieuwe stap in ontwikkeling weg van plastic

infra 56

Nieuwe stap in ontwikkeling weg van plastic

Wavin en Total sluiten zich aan bij het KWS-team dat werkt aan de ontwikkeling van de Plastic Road, een concept om wegen van plastic te bouwen als alternatief voor traditionele asfaltwegen.

Dat heeft KWS donderdag bekendgemaakt. De drie bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de verdere uitontwikkeling van de Plastic Road.

“Samen met Wavin en Total hebben we nu een enorme hoeveelheid aan kennis, ervaring en middelen waarmee we concrete stappen kunnen zetten in de ontwikkeling”, zegt Anne Koudstaal, die samen met Simon Jorritsma de Plastic Road bedacht. “We verwachten eind 2017 een eerste prototype te  presenteren.”

De PlasticRoad werd vorig jaar juli geïntroduceerd door KWS. Het concept voorziet in het omzetten van gerecycled plastic afval in lichtgewicht elementen. Deze hebben een holle constructie, die gebruikt kan worden als waterberging en als ruimte voor de doorvoer van kabels en leidingen.

Doel is een weg met een kleinere ecologische voetafdruk

Omdat de elementen licht van gewicht zijn, kunnen ze volgens KWS eenvoudig op een zandondergrond geplaatst worden. “Het doel is een weg te creëren met een kleinere ecologische voetafdruk. Op het moment dat de elementen het einde van hun levensduur bereiken, zijn ze te recyclen. Dit draagt bij aan een circulaire economie en een schoner milieu”, aldus Koudstaal.

Wavin gelooft in de Plastic Road, zegt directeur Jan Willem Viets. “Deel uitmaken van de ontwikkeling hiervan past binnen de strategie van Wavin om innovatieve kunststofoplossingen voor de bouwsector te bieden. Dit is een geweldige kans om een nieuwe manier van wegenbouw te ontwikkelen samen met andere marktleiders in deze business.”

Reageer op dit artikel