nieuws

Nautische centrale in Tilburg ‘ingrijpend’ gemoderniseerd

infra

Nautische centrale in Tilburg ‘ingrijpend’ gemoderniseerd

“Ingrijpend”, noemt Richard Pijpelink van Istimewa Elektro de modernisering van de nautische centrale in Tilburg. Voor de commercieel technisch manager van de installateur uit Vlissingen is de renovatie bedieningspost van 21 bruggen en sluizen ‘de kers op de taart’.

De techniek waarmee de centrale de kunstwerken bediend is volgens Pijpelink verouderd; de reden dat Rijkswaterstaat Noord-Brabant het gebouw en de installaties laat moderniseren. Het werk geeft volgens hem een indruk van wat Rijkswaterstaat voor ogen staat: minder nautische centrales die meer objecten bedienen. ‘Tilburg’ kost de dienst elf miljoen euro. Het project moet eind november 2014 worden opgeleverd, waarna de aangepaste bruggen en sluizen tot en met eind mei 2015 worden onderhouden.

Reageer op dit artikel