nieuws

Fundering voor sluistorens

infra

Fundering voor sluistorens

Besix Nederland uit Barendrecht stort een grindlaag van 20 centimeter in de bouwput voor een van de betontorens van de nieuwe keersluis in het Maas-Waalkanaal bij Heumen.

Half oktober stort Besix hier anderhalve meter onderwaterbeton op. Daarna wordt op het droge een anderhalve meter diepe betonnen constructievloer gestort. Dit vormt de fundering van een van de twee betontorens van 25 meter hoog. Volgens planning zijn die in april 2012 gereed. In mei volgend jaar wordt tussen de torens een 120 ton zware stalen hefdeur geplaatst.

De verwachte oplevering van het sluiscomplex, een design-and-buildproject in opdracht van Rijkswaterstaat, is in januari 2013. Daarna voert Besix nog twee jaar het onderhoud uit. De nieuwe sluis ligt naast de oude. Vanaf begin 2013 is hierdoor tweerichtingsverkeer voor de scheepvaart mogelijk. De Heumense sluis is onderdeel van het project Maaswerken van Rijkswaterstaat.

Reageer op dit artikel