nieuws

Aanpassing in Tracéwet versnelt wegenbouwprojecten

infra

Kleine foutjes in procedures van Rijkswaterstaat vertragen wegenbouwprojecten. Een aanpassing in de Tracéwet moet daarin verandering brengen. Het moet voor opdrachtgevers mogelijk worden kleine fouten in procedures van wegenbouwprojecten sneller te herstellen.

Schultz wil daarvoor de ‘uniforme openbare voorbereidingsprocedure’ schrappen. Die procedure neemt volgens de minister nu te veel tijd in beslag en gooit onnodig roet in de planningen van bouwprojecten. De minister benadrukt in een brief, waarmee ze de Eerste Kamer probeert te overtuigen, dat haar wetsvoorstel over zeer ongelukkige foutjes gaat. Een illustrerend voorbeeld gaf ze eind vorig jaar in de Eerste Kamer toen ze het plan dat Eurlings bedacht ook al verdedigde. Ze sprak over een vergissing met een kippenhok. Op de tekening was een streep door een huis van een mevrouw gezet, terwijl eigenlijk het kippenhok gesloopt moest worden.

Lees hier het hele artikel!

Reageer op dit artikel