bouwbericht

Van Gend en Loosterrein Tilburg verandert in park

infra 1200

Van Gend en Loosterrein Tilburg verandert in park

Tilburg krijgt een nieuw stadspark: het Spoorpark, op het voormalige Van Gend en Loosterrein aan de St. Ceciliastraat en Hart van Brabantlaan. Het gaat om een park van circa 10 hectare, met in het midden een groot evenemententerrein. In het park – midden in de stad en vlak bij het spoor- is plek voor onder meer het nieuwe onderkomen van scouting Esjeeka, een stadscamping, een uitkijktoren en een tribunetrap. Ook komen er een pergolapoort en plekken om te sporten, zoals skaten, fietscrossen en volleyballen. Intussen zijn zeven huizen aan de kop van de Hart van Brabantlaan gesloopt. Op deze plek komt een ruime entree.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Herontwikkelen, na sloop 7 woningen, voormalig Van Gend & Loos-terrein tot stadspark kunstwerk / pergola's aan de St. Ceciliastraat / Hart van Brabantlaan. Project 'Spoorpark'.

TILBURG | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

Brouwers Groenaannemers uit De Moer is onlangs begonnen met de werkzaamheden. Het gaat in de beginfase uiteraard vooral om grondwerk. Zo wordt de vrijkomende grond uit de vijver en de waterbeek gebruikt voor de geleidelijke glooiing van het talud van het park. Binnenkort wordt een begin gemaakt met de fundatie voor onder meer de paden, wegen, bruggen en randen van de vijver. Daarna volgen de bestrating, het storten van de boulevard, het plaatsen van de betonnen zitbanden en de tribune elementen en de aanleg van de skatepaden. Vlak voor de zomer moet het basispark gereed zijn.

Aan de zuidwestzijde van het te ontwikkelen park ligt het braakliggende terrein van Van Beurden. De gemeente wil dit gedeelte graag verwerven. Als er geen overeenstemming met de eigenaar mogelijk is, volgt mogelijk een onteigeningsprocedure. In de tussentijd wordt dit braakliggende terrein zoveel mogelijk aan het oog worden onttrokken. Dat gebeurt door de aanleg van groen. Anders gezegd: het park wordt er vooralsnog omheen gelegd.

Scoutingvereniging Esjeeka krijgt een gloednieuw gebouw in het park. Het vorige onderkomen – een kelderpand – had onder meer te kampen met lekkages en grondwater dat door vloer en muren komt. Het nieuwe scoutinggebouw is ontworpen door architect Tjeerd Timmermans. Het is de bedoeling dat andere clubs en verenigingen uit Tilburg ook gebruik kunnen maken van dit pand.


Plaats: Tilburg
Opdrachtgever: Gemeente Tilburg
Ramingsgroep: 3.7 miljoen euro
Nummer: 39014


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel