bouwbericht

Rondweg maakte dorpskern Voorst weer veilig en leefbaar

infra 1194

Rondweg maakte dorpskern Voorst weer veilig en leefbaar

Hij loopt dwars door de kern van Voorst, zorgt voor geluidsoverlast en wordt ervaren als een barrière: de drukke en vaak onveilige N345. In 2010 werd voor het eerst gesproken over een aanpassing, binnenkort is het echt zover: dan wordt begonnen met de aanleg van een westelijke omleiding.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Gunning Europese aanbesteding. Procedure: niet-openbaar. Aanleggen N345 Rondweg Voorst; realiseren rondweg en aanpassen onderliggende wegennet en inpassen rondweg in de omgeving. Gunning via www.tenderned.nl per 10 april 2017.

VOORST | Gegund | € 5.000.000 - € 10.000.000

Aanneemcombinatie Liebregts/BAM gaat Rondweg Voorst, zoals de omleiding heet, realiseren. Opdrachtgever is de provincie Gelderland. De aannemerscombinatie is momenteel druk bezig met het tot in detail uitwerken van het ontwerp. De provincie verwacht dit najaar de definitieve plannen te kunnen presenteren aan omwonenden en andere belangstellenden.

Doorstroming

De N345 vervult een belangrijke functie voor het doorgaande verkeer in de regio Zutphen, Apeldoorn en Deventer. De nieuwe rondweg verbetert in eerste instantie de doorstroming op deze N-weg, maar ook de leefbaarheid van Voorst zal beter worden. Verder wordt de regionale bereikbaarheid vergroot.

Meerdere varianten zijn besproken, maar de westelijke omleiding is volgens de provincie de beste oplossing voor de verkeersproblemen in het dorp. Een aantal extra maatregelen is nodig om er voor te zorgen dat het dorp verbonden blijft met het buitengebied. Zo wordt een tunnel voor fietsers en voetgangers gerealiseerd op de Klarenbeekseweg. Ook zorgt de provincie voor een goede inpassing van de nieuwe weg in het landschap: ter hoogte van de kruisende Enkweg komt de N345 bijvoorbeeld verlaagd te liggen. Op deze manier kan het geplande viaduct in de Enkweg ook lager blijven. En wordt het landschap zo min mogelijk verstoord.

Vervuilde grond

Op dit moment wordt het gebied van de nieuwe rondweg onderzocht door een archeoloog. Ook is het noodzakelijk een aantal schuren en woningen te slopen. Verder is in het gebied vervuilde grond aangetroffen. Deze grond wordt in oktober afgegraven en vervangen door schone grond.

Als alles volgens planning verloopt, kan in het voorjaar van 2018 worden begonnen met de aanleg van de Rondweg Voorst. De werkzaamheden nemen een klein jaar in beslag.


Plaats: Voorst
Opdrachtgever: Provincie Gelderland
Ramingsgroep: 8,9 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

 

Reageer op dit artikel