bouwbericht

N35 krijgt flinke opknapbeurt

infra 69

N35 krijgt flinke opknapbeurt
110627_LaVerbe_3461.jpg

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat Heijmans Infra de komende jaren aan de slag met de verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. De verbreding naar 2 x 2 rijstroken is hard nodig, zegt Sandra van der Zweep van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. ,,De huidige weg kan de grote hoeveelheid auto’s niet aan.’’

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Ontwerpen en uitvoeren N35 Zwolle - Wijthmen; verdubbelen rijbanen en aanleggen ongelijkvloerse aansluiting N35 traject Zwolle - Wijthmen.Zie voor meer info over dit project, de bijgaande link naar een Cobouw-artikel: http://www.cobouw.nl/bouwbericht/1639181-n35-krijgt-flinke-opknapbeurt

ZWOLLE | Gegund | € 50.000.000 - € 200.000.000

Met name in de spits zijn er veel opstoppingen tussen de Overijsselse hoofdstad en buurtschap Wijthmen. Het traject is opgenomen in de Crisis- en Herstelwet (CHW). Deze wet haalt geplande bouwprojecten naar voren, bijvoorbeeld door kortere procedures. Op deze manier zorgt de overheid er voor dat bouwbedrijven tijdens de crisis voldoende werk houden.

De weg wordt niet alleen verbreed: ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. Bij Wijthmen komt een ongelijkvloerse aansluiting met op- en afritten, zodat het verkeer meer ruimte krijgt. Het traject krijgt grotendeels geluidsarm asfalt.

Ook worden er twee nieuwe onderdoorgangen voor dassen gerealiseerd. Bij Wijthmen komen twee geluidsschermen. De maximumsnelheid gaat omhoog van tachtig naar honderd kilometer per uur

Heijmans

Rijkswaterstaat heeft Heijmans onlangs geselecteerd als de economisch meest voordelige inschrijver. Ook scoorde Heijmans goed als het gaat om beperken van verkeers- en omgevingshinder tijdens de werkzaamheden. De aanpak moet leiden tot het verbeteren van de bereikbaarheid, de veiligheid en leefbaarheid, aldus Van der Zweep.

De werkzaamheden zullen in 2017 en 2018 plaatsvinden. Als alles volgens planning verloopt, kan het vernieuwde tracé van de N35 eind 2018 in gebruik worden genomen, aldus Van der Zweep.

Ontsluitingsfunctie

De N35 is de belangrijkste verbinding tussen de regio’s Zwolle/Kampen en Twente, bovendien heeft het een belangrijke ontsluitingsfunctie voor Twente. De N35 loopt van Zwolle naar Wierden. Tussen Wijthmen en Nijverdal worden tot 2020 maatregelen uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Ook het stuk N35 tussen Nijverdal en Wierden wordt aangepakt. Op dit gedeelte komen gescheiden rijbanen en 2 x 2 rijstroken. Bovendien verdwijnt een aantal oversteken; deze worden deels vervangen door ongelijkvloerse kruisingen. De werkzaamheden beginnen op z’n vroegst in 2020.Plaats: Zwolle/Wijthmen
Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
Ramingsgroep:  meer dan 12.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel