artikel

Geeltjes

infra 826

Het zuidelijke brughoofd van de 125-jarige Boerebrêge in Akkrum, waaraan tientallen jaren geen  onderhoud is gepleegd, krijgt nieuwe geeltjes.

Aanvankelijk zouden de metselaars Jelte Tjibbe Jelsma (vooraan) en Chris Huizenga de bestaande metselstenen gebruiken, maar ze kregen met geen mogelijkheid het cement er van af. Een partij tweedehands stenen wordt nu op de buitenzijden opgemetseld.

De groene estriken op de boog verdwijnen straks. De waterkerende laag beschermt de onderliggende gemetselde boog tegen water- en weersinvloeden. Het is te duur om ze er stuk voor stuk uit te bikken, maar ‘het is ook de vraag of je ze er heel uit
krijgt’, aldus de metselaars. Een dikke laag beton vult het gat straks op. Daar bovenop komt een stalen hameipoort, die aan de vroegere Boerebrêge herinnert. Hoofdaannemer is Knol Akkrum.

Reageer op dit artikel