partner nieuws

Eerste vrouwenteam in de asbestsanering

bouwbreed 4641

Eerste vrouwenteam in de asbestsanering

Voortaan zijn ook dames actief in de asbestverwijdering. APB, Asbest Partners, zendt immers het eerste vrouwenteam ooit uit voor opdrachten. De firma die in zijn branche qua vernieuwing vaker het voortouw nam, vormde een team dat bestaat uit louter vrouwen.

De ploeg telt vijf dames die vanaf dag één duidelijk  hun mannetje staan in een tot op heden uitsluitend mannelijke wereld. Belangrijk is dat ze voor het geleverde werk hetzelfde salaris ontvangen als hun mannelijke collega’s.

Luk De Knijf, directeur van APB, is duidelijk in zijn nopjes met zijn nieuwe werkneemsters: “We vormden dit eerste damesteam omdat we ervan overtuigd zijn dat ook vrouwen hun plaats verdienen in de bouwsector in het algemeen en de asbestverwijdering in het bijzonder. Naast asbestverwijdering vormen het decontamineren van gebouwen en het schoonmaken belangrijke factoren, en we denken dat de dames hierbij een toegevoegde waarde kunnen vormen. Asbestverwijdering is best zwaar werk, maar onze dames zijn van geen kleintje vervaard en toonden vanaf het eerste moment van hun opleiding hun aanleg en enthousiasme. Ze zijn uit het perfecte hout gesneden en hebben onmiskenbaar talent voor verwijderen en reinigen.”

De Knijf houdt daarbij niet van half werk: “We gaan er bijgevolg vol voor, hoewel hun inschakeling organisatorische implicaties had want een heleboel praktische dingen zijn nu eenmaal anders voor vrouwen dan mannen. Omdat onze werknemers verplicht zijn om drie keer per dag te douchen en van kleding te veranderen zorgden we voor afzonderlijke douches en aangepaste damesonderkleding.”

Reageer op dit artikel