partner nieuws

Volledige controle over uw werkmaterieel

bouwbreed 541

Volledige controle over uw werkmaterieel

De grootste ergernissen in de bouw zijn het kwijtraken van gereedschap en het onnodig moeten wachten op materieel. Ergernissen die eenvoudig kunnen worden voorkomen door gebruik te maken van asset tracking. Door het materieel te voorzien van track and trace apparatuur is het mogelijk om de actuele locatie inzichtelijk te maken. GPS-Buddy gaat daarin nog een stap verder en biedt u zowel de actuele locatie-informatie van uw gereedschap als gedetailleerde informatie van uw voertuigen en materieel, in één beheeroverzicht. Hoe de oplossingen van GPS-Buddy bijdragen aan het vergroten van de winstgevendheid van uw bedrijf leest u in dit artikel.

Inzicht en overzicht

Veel bedrijven in de bouwbranche maken gebruik van een ritregistratiesysteem. Daarmee legt u eenvoudig de routes vast die met een voertuig worden gereden. Gebeurt dit met een systeem dat is voorzien van het keurmerk RitRegistratie, dan worden uw gegevens vastgelegd volgens de richtlijnen van de belastingdienst. Het aanleveren van uw kilometeradministratie wordt zo een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend. Doordat er niet meer met losse briefjes of lijstjes wordt gewerkt, wordt bovendien de kans op verkeerd overgenomen informatie of niet kloppende kilometeroverzichten gereduceerd.

Een fleetmanagementsysteem biedt de mogelijkheid om de gegevens van al uw voertuigen realtime te registreren en zo nog verder te optimaliseren. In het geval van GPS-Buddy is het zelfs mogelijk om binnen één beheerplatform ook de machines en het zwaardere materieel te beheren. Dan betekent dat u niet alleen de afgelegde kilometers of de actuele locatie van uw voertuigen ziet, maar ook de gegevens van de rest van uw materieel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een alarmmelding te genereren indien uw machines een specifieke locatie verlaten of worden aangezet buiten de afgesproken tijden. Verder kunt u de draaiuren inzichtelijk maken of de gegevens van de digitale tachograaf downloaden en bekijken. Het inplannen van regulier onderhoud of het keuren van uw materieel kan zo op een voor u gunstig moment worden ingepland. Ook het doorbelasten van het materieelgebruik aan een onderaannemer of afdeling wordt op basis van deze gegevens eenvoudig.

Verlagen kosten en verhogen klanttevredenheid

Het real time overzicht van uw complete wagen- en machinepark zorgt er voor dat u snel en efficiënt, per opdracht, kunt beslissen welke medewerker of welk materieel het meest geschikt is. Zo voorkomt u onnodig heen-en-weer rijden en bespaart u tijd en brandstof. Het realtime overzicht zorgt er bovendien voor dat medewerkers met een administratieve functie zicht hebben op de actuele locatie van uw medewerkers en materieel. Zo kunnen zij opdrachtgevers efficiënt informeren over de verwachte aankomsttijd en de klanttevredenheid verhogen.

GPS-Buddy zorgt er met haar fleetmanagement en asset tracking oplossingen voor dat u volledige controle heeft over uw werkmaterieel. Wilt u meer weten over onze oplossingen of de ervaringen van onze klanten lezen? Bezoek dan onze website: www.gps-Buddy.com

Reageer op dit artikel