partner nieuws

Meebewegen met de groeiende vraag

bouwbreed 138

Het tij is buitengewoon gunstig voor ASK Romein. De stijgende omzetgroei die zich vanaf 2015 inzette, loopt gestaag door. Volgens CEO Ivan Vinck ligt de kracht van het bedrijf voor het overgrote deel bij de passie en de onderlinge samenwerking van haar medewerkers. Recente overnames, waaronder die van Hillebrand BV en Oostingh Staalbouw BV, betekenen dat vakkennis, ervaring en expertise gedeeld en gebundeld worden. “Wij zijn één bedrijf en dankzij deze intense samenwerking staan wij sterk in binnen- en buitenland.”

ASK Romein is een autonome ontwerper én aannemer met vestigingen in Roosendaal, Middelburg, Vlissingen, Katwijk, Sassenheim en in het Vlaamse Malle. Het bedrijf steunt op vier pijlers: Bouw, Staalbouw, Offshore en Bruggenbouw en het richt zich daarbij op interessante niches in binnen- en buitenland. “ASK Romein engageert zich voor partnerships op lange termijn.

Ivan Vinck, CEO ASK Romein

De uitwerking van ieder project start bij ons met een klantgerichte aanpak. Hoe vroeger we bij een project aan tafel schuiven, hoe beter de synergie tussen de verschillende partijen. Verschillende multinationals die op regelmatige basis bouwen, kloppen vaak opnieuw bij ons aan. Dit betekent dat zij onze klantgerichte aanpak en innovatieve meerwaarde weten te waarderen”, aldus Vinck.

Gepassioneerd en deskundig

ASK Romein beweegt sterk mee met de toenemende vraag naar nieuwe technologische ontwikkelingen en digitalisering van het bouwproces. “Dit vraagt onder meer om nieuwe, vakkundige technici zoals BIM-modelleurs en 3D-ontwerpers voor de bouwmodellen”, verklaart Vinck. BIM is een van de voorbeelden waarmee het bedrijf de kwaliteit en de risicobeheersing van het bouwproces wil verbeteren. En hierbij is het menselijk kapitaal van een bedrijf enorm belangrijk. “We merken dat het in het huidige klimaat een hele uitdaging is om de juiste mensen te vinden. Op dit moment is er een opvallend grote vraag naar deskundig technisch personeel”, zegt Vinck.

ASK Romein speelt hierop in door een cultuur van binden en boeien. Het bedrijf biedt TU-studenten traineeships aan waardoor ze de kans krijgen om op uiteenlopende afdelingen mee te draaien. “Enkele studenten begonnen bij ons onderaan de ladder en nu reizen ze de hele wereld door om indrukwekkende projecten te begeleiden zoals de bouw van een datacenter in Dublin (Ierland) of in Odense (Denemarken). Deze jonge mensen ervaren hun werk als een unieke kans en ze zijn trots dat ze aan deze projecten meewerken. De blijvers zijn dan ook gepassioneerde mensen, die er met kop en schouders bovenuit steken”, aldus Vinck.

Nieuwe perspectieven in de bouwsector

De snel veranderende bouwsector wordt ook steeds complexer. “Het digitale tijdperk met nieuwe technieken en nieuwe vormen van samenwerking opent nieuwe perspectieven”, zegt Vinck. Voor ASK Romein is het uitermate belangrijk dat de klant centraal staat in het bouwproces. “Vanaf het prille moment van een eerste ontwerp tot aan de uiteindelijke oplevering zetten wij in op maximale betrokkenheid van de klant”, besluit Vinck.

 

 

 

 

Dit artikel verscheen in Cobouw 50 van 2017

Reageer op dit artikel