partner nieuws

Bouw station Breukelen-Kortrijk in afrondende fase

bouwbreed 1133

Bouw station Breukelen-Kortrijk in afrondende fase
TenneT bouwt samen met Joulz een nieuw hoogspanningsstation. COPYRIGHT Chris Pennarts

Eind juni 2017 is het nieuwe TenneT hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk volgens planning in bedrijf gesteld. Joulz Energy Solutions realiseerde als uitvoerend aannemer het project.

Onderstaande film geeft een goede impressie van de bouwperiode die ruim een jaar in beslag nam. Tot eind 2017 worden er nog restwerkzaamheden uitgevoerd. Een belangrijk en zichtbaar punt op de restpuntenlijst is het aanleggen van de toegangsweg vanaf de openbare weg naar het station.

Breukelen-Kortrijk koppeling met landelijk net

Het nieuwe 380/150 kV station Breukelen-Kortrijk versterkt de energievoorziening in de regio’s Flevoland, Gelderland en Utrecht. In deze regio zijn er al verbindingen vanuit Diemen en Utrecht Lage Weide. Daar is nu Breukelen-Kortrijk bijgekomen om bij calamiteit de leveringszekerheid van elektriciteit in de provincies Flevoland, Gelderland en Utrecht te waarborgen.

Reageer op dit artikel