partner nieuws

Inventieve Hoogsloper

bouwbreed 209

Het idee van een hoogsloper is al zo’n vijftien jaar geleden ontstaan bij Hans Smorenburg. Hij denkt er het probleem van slopen op (grote) hoogte mee op te lossen. Hij heeft daarvoor samen met NPA Verkerk het in De Meern gevestigde Hoogslopen BV opgericht. Met het concept is veel mogelijk, want met een lichtere arm […]

Inventieve Hoogsloper

Het idee van een hoogsloper is al zo’n vijftien jaar geleden ontstaan bij Hans Smorenburg. Hij denkt er het probleem van slopen op (grote) hoogte mee op te lossen. Hij heeft daarvoor samen met NPA Verkerk het in De Meern gevestigde Hoogslopen BV opgericht.

Met het concept is veel mogelijk, want met een lichtere arm kan nog hoger gereikt worden, terwijl met een adaptor met daarop een verstelbare draaikrans (2x 45 graden zwenkbereik) de arm ook op nog grotere (rups)kranen gemonteerd kan worden. Filosofie is voor alle slopers te willen werken die hoog willen en/of moeten slopen.

Probleem met kwartsstof opgelost

In het patent van de Hoogsloper is tevens een nieuwe manier voor de wettelijk verplichte afzuiging van het vrijkomende kwartsstof opgenomen. Op de machine komt een cycloon-afzuiginstallatie met een zuigbuis door de vakwerkmast naar boven. Hieraan worden flexibele slangen gekoppeld die langs beide zijden van de opzetarm naar het sloophulpstuk lopen, met aan het uiteinde twee zuigmonden.

Open dagen en website

Alles vindt plaats onder de bezielende leiding van de aandeelhouders Hans Smorenburg en Nico Verkerk. De planning is om eind augustus de machine gereed te hebben en open dagen te houden om de machine aan de markt te presenteren. De open dagen zijn vooralsnog gepland op vrijdag 2 en zaterdag 3 september. Locatie wordt de (omgeving van de) eigen werkplaats bij NPA Verkerk in Montfoort, waar de bouw geheel in eigen beheer plaatsvindt.
Er is inmiddels ook een aanzet tot een website over de Hoogsloper: www.hoogslopen.nl.

In de medio september verschijnende Materieelkrant geeft onze medewerker Dirk Knoester, die ook de PR doet voor Hoogslopen BV, uitgebreide technische informatie over de Hoogsloper.

Reageer op dit artikel