nieuws

Installateurs leggen opnieuw het werk neer

bouwbreed 516

Installateurs leggen opnieuw het werk neer

Medewerkers in de sector metaal en techniek voeren de druk bij werkgevers weer op om tot een betere cao-afspraken te komen. Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de landelijke actiedag eind juni waarbij tienduizenden werknemers het werk voor 24 uur neerlegden.

De eerste staking vindt woensdag plaats bij bedrijven in Zeeland. Op 13 september staat een landelijke staking gepland, meldt vakbond FNV.|

Loonsverhoging 5 procent

De cao metaal en techniek geldt voor ruim 300.000 medewerkers uit de installatiebranche, isolatie, metaalbewerking, carrosserie en goud- en zilvernijverheid. Vakbonden FNV en CNV eisen een loonsverhoging voor personeel van 5 procent. Ook moet er een betere balans komen tussen werk en privé en moeten de zogeheten jeugdschalen worden afgeschaft. Verder willen de bonden dat niet wordt getornd aan pensioenregelingen.

Leden van FNV en CNV leggen woensdag 24 uur het werk neer bij onder andere Engie, TMS, Spie, CroonWolter&Dros en Euro-Mit Staal. De bonden houden rekening met een paar honderd Zeeuwse metaalstakers. “Genoeg om de bedrijven pijn te doen”, aldus FNV-bestuurder Marry van der Stel.

Reageer op dit artikel