nieuws

Ballast Nedam voert omzet en winst op. “We hebben bewezen de uitdaging aan te kunnen”

bouwbreed 2854

Ballast Nedam voert omzet en winst op. “We hebben bewezen de uitdaging aan te kunnen”

Ballast Nedam heeft opnieuw zijn eigen verwachtingen overtroffen. Het Nieuwegeinse bouwconcern boekte over de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van 4 miljoen op een omzet van net geen 360 miljoen. Daarmee presteert het bedrijf naar eigen zeggen “iets boven het businessplan”.

Dat heeft Ballast Nedam dinsdagochtend bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht. Volgens topman Cenk Düzyol laten de cijfers zien dat de onderneming op weg is om “het meest competitieve bouwbedrijf van Nederland te worden.”

Düzyol: “Na de mooie resultaten van 2018 waren we klaar voor de uitdagende taak om de positieve ontwikkelingen voort te zetten en een omzetstijging van meer dan 15% te realiseren in 2019. We hebben bewezen deze uitdaging aan te kunnen en we maken opnieuw winst.”

Ballast Nedam rekent op jaaromzet van 850 miljoen

Het bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar kwam uit op 12,3 miljoen, tegenover een verlies van 0,1 miljoen een jaar eerder. De omzet klom met ruim 20 procent.

De bestuursvoorzitter verwacht dat Ballast Nedam dit jaar zal afsluiten met een omzet van ongeveer 850 miljoen, 15 procent meer dan vorig jaar. Daarbij zal een positief resultaat worden geboekt. “We hebben een solide financiële basis en een sterk orderboek neergezet, die een duurzame groei voor onze organisatie mogelijk maken”, aldus Düzyol.

Het bouwconcern, dat enkele jaren gelden aan de rand van de afgrond stond, heeft inmiddels voor meer dan 1,6 miljard euro werk op de plank liggen.

Geen negatieve impact van stijgende prijzen

Volgens Düzyol is Ballast Nedam in staat gebleken de stijgende prijzen voor materialen, onderaannemers en arbeid het hoofd te bieden. “Als gevolg van de aanbestedingsprocessen van Ballast Nedam is de organisatie in staat deze risico’s te beheersen om zodoende een negatieve impact op het bedrijfsresultaat te voorkomen.”

Voor de rest van dit jaar ziet de bouwer volop kansen. “Deze kansen ontstaan door de marktomstandigheden, maar ook door de onderscheidende aanpak van Ballast Nedam en het steeds vaker toepassen van internationale contractvormen en de introductie van internationale toeleveranciers op de Nederlandse markt”, aldus Ballast Nedam in het handelsbericht.

Reageer op dit artikel