nieuws

VolkersWessels ondanks extra tegenvaller Zeesluis IJmuiden op winst

bouwbreed 2185

VolkersWessels ondanks extra tegenvaller Zeesluis IJmuiden op winst

VolkerWessels heeft in het eerste halfjaar van 2019 een nettowinst geboekt van 32 miljoen euro, ruim 70 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Net als BAM moest VolkerWessels een extra verlies van 7,5 miljoen euro nemen op het project Zeesluis IJmuiden. Zonder die extra last zou de winst uit zijn gekomen op 39 miljoen.

De omzet van het bedrijf uit Amersfoort steeg met 10 procent naar ruim 3 miljard in de eerste zes maanden van het jaar, blijkt uit de resultaten die VolkerWessels donderdagmorgen vrijgaf. Het orderboek groeide met 7 procent naar historische hoogste: er ligt voor 9,4 miljard euro werk op de plank.

In het eerste halfjaar werden 1.278 woningen verkocht, ruim tweehonderd meer dan vorig jaar in dezelfde periode.

VolkerWessels verwacht over heel het jaar winstgevender te zijn dan vorig jaar toen 251 miljoen euro brutowinst (EBITDA) werd gemaakt.

Stikstofuitspraak vertraagt infraprojecten

Of die orderportefeuille zo dik blijft is de vraag. Bestuursvoorzitter Jan de Ruiter is bevreesd dat de stikstofuitspraak “significante vertraging” van infraprojecten tot gevolg heeft. Ook sommige b&u-projecten kunnen er door geraakt worden. Over de Brexit is hij ook niet helemaal gerust. VolkerWessels haalt ruim een vijfde van zijn omzet uit het Verenigd Koningrijk. “Brexit is meer en meer van invloed op de economie. ”


Lees hier het hele verhaal over VolkerWessels naar aanleiding van de halfjaarcijfers:

VolkerWessels-topman Jan de Ruiter: ‘Stikstofuitspraak is treinongeluk in slow motion. Politiek moet echt in actie komen’

 

Reageer op dit artikel