nieuws

Rijk stelt 84 miljoen subsidie beschikbaar voor isoleren woningen

bouwbreed 2248

Rijk stelt 84 miljoen subsidie beschikbaar voor isoleren woningen

Het kabinet stelt 84 miljoen beschikbaar voor het isoleren van woningen. Hiermee moeten huiseigenaren aangemoedigd worden om energiebesparende maatregelen te nemen.

“Met goede isolatie heb je veel minder energie nodig. Dat scheelt in de energiekosten en het is een belangrijke stap richting een duurzaam gebouwde omgeving”, verklaart minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Twee of meer isolatiemaatregelen

De regeling is bedoeld voor energiebesparende isolerende maatregelen in het eigen huis, zoals het isoleren van een vloer of gevel en het plaatsen van hoogrendementsglas. Eigenaren kunnen subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen.

10.000 euro per huis

Per woning is het mogelijk om tot 10.000 euro subsidie te krijgen. Zo kunnen woningeigenaren ongeveer 20 procent van de kosten terugkrijgen voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een deskundig bedrijf.

Huiseigenaren kunnen subsidie aanvragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar staat meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

Reageer op dit artikel