nieuws

Opmerkelijke bouwprojecten: groene daken

bouwbreed 738

Opmerkelijke bouwprojecten: groene daken

Uit de database van Bouwberichten.nl dit keer vijf opmerkelijke groene daken.

1. Noordwijkerhout

Bouwen van een nieuw zorgcomplex 32 eenheden aan de Duinrand 24-46. Er stonden nu nog oude woningen. Deze worden momenteel gesloopt. Ervoor in de plaats komt een nieuw wooncomplex te staan, met daarin 4 groepen van 8 woningen (32 appartementen)

2. Rotterdam

Bouwen, na sloop Glashavenflat / strippen tot casco kantoorpand, woontoren met 120 appartementen (ca. 30 koopwoningen / ca. 90 huurappartementen in de middeldure sector) aan de Glashaven 16-70. Project ‘Glashaventoren’. Klunder architecten heeft in 2014 een schetsontwerp gemaakt. Het project bevindt zich nog in prille ontwikkelingsfase. Partijen mogen er nog geen informatie over wereldkundig maken. Duurzaam project vanwege groene daken / zonnepanelen. Startdatum is fictief.

3. Zoetermeer

Bouwen sportcentrum TranSportium met o.a. 400 meter ijsbaan / wielerbaan / ‘avenue of innovation’ / medisch centrum / hotel / duikcentrum in de oksel van rijksweg A12 en de N209 aan de oostkant van de stad. Duurzaam project vanwege intentie energieneutraal / energieopwekking / zonne- en windenergie / geothermie / 100 procent isolatie tussen koude en warme ruimtes / groene daken. Zwarts&Jansma ontwerpen de ijsbaan / wielerbaan / ‘avenue of innovation’. Wiegerinck ontwerp het hotel / medisch centrum / duikcentrum. Nog niet bekend wanneer het project zal starten, project ligt stil. Startdatum is fictief.

4. Haarlem

Herontwikkelen / bouwen / renoveren / transformeren locatie kantoor ‘Blauwe Wetering’ tot 430 koopappartementen / woonstudio’s / mogelijk een aantal zorgwoningen / restaurant / wasserij / ontmoetingsruimtes / sportfaciliteiten / parkeergarage aan de Richard Holkade 10. Het bestaande pand wordt opgehoogd naar 6 bouwlagen. Het bestaande complex wordt voor een deel gesloopt en aangevuld met nieuwbouw. In het midden van het complex is een woontoren gepland. Project ‘Green star condominium’. Naar verwachting is het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning begin september 2019 klaar voor inspraak. Duurzaam project vanwege WKO / ledverlichting / zonnepanelen / domotica / groene gevels / groene daken / daktuinen.

5. Amersfoort

Verbouwen van monumentaal pand voormalige ontmoetingskerk tot 4 koopwoningen: zonnewoning / tuinwoning / torenwoning / kerkzaalwoning aan de Ringweg Dorrestein. Monuta zit nog in de kerk, hiervoor wordt een nieuw gebouw gebouwd door Huurdeman, waarna ze uit de kerk kunnen. Hierna start het verbouwen van de kerk. Project ‘Parels van Dorrestein’. Duurzame aspecten zijn groene daken. Bestemmingsplanprocedure is gaande.

Reageer op dit artikel