nieuws

Busjes in bouw stoppen het minst op een dag

bouwbreed 2098

Busjes in bouw stoppen het minst op een dag

Bedrijfsbestelauto’s in de bouw maakten in 2018, in vergelijking met andere bestelauto’s, veruit de minste stops. Ze stopten gemiddeld 3 keer per dag.

Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers in opdracht van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. In 2018 maakten Nederlandse bedrijfsbestelauto’s 813 miljoen stops. Per auto is dat gemiddeld 4 keer op een dag. In 63 procent van de gevallen was dat bij een bedrijf, bouwplaats of afhaalpunt, de overige stops waren bij een particulier.

Minder stops dan gemiddeld

Bedrijfsbestelauto’s in de bouw maakten vorig jaar dus minder stops dan een gemiddelde bestelauto. In vergelijking met busjes van post- en pakketvervoerders zijn drie stops helemaal weinig, daar werd gemiddeld zo’n 25 keer op een dag de auto stilgezet.

Bestelauto’s actief in de bouw en service rijden vooral van maandag tot en met vrijdag. Bestelauto’s in het goederenvervoer en de bezorging van pakketten rijden vaker ook in het weekend.

Wekelijks op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen van de mkb-aannemer? Meld je dan aan voor de CobouwVak nieuwsbrief.

 

Reageer op dit artikel