nieuws

Sweco realiseert in Nederland ‘beste half jaar ooit’

bouwbreed 1965

Sweco realiseert in Nederland ‘beste half jaar ooit’

Sweco Nederland heeft de eerste helft van 2019 ‘het beste halfjaar ooit’ gerealiseerd. In deze periode steeg de omzet met 3,2 procent, ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Ook de brutowinst steeg flink naar 7,8 procent. Volgens CEO Eugene Grüter zijn dat goede resultaten, vooral als je nagaat dat Sweco nog maar drie jaar op de Nederlandse markt actief is. “Het is fantastisch om te voelen dat we in zo’n korte periode zo’n positieve vide hebben gecreëerd”, zegt hij in zijn column waarin hij de cijfers toelicht.

Investering in relaties

Volgens Grüter hebben de resultaten niet alleen te maken met het aantrekken van de markt. Het heeft ook te maken met de investering in relaties. “De laatste drie grote tenders hebben we niet alleen gewonnen door onze expertise, maar omdat klanten waarderen dat we met hen een intense samenwerking met hen willen aangaan. Dat zien ze en voelen ze.”

Reageer op dit artikel