nieuws

Na 1,5 jaar eindelijk aannemer voor opknapbeurt Museum Arnhem

bouwbreed 1155

Na 1,5 jaar eindelijk aannemer voor opknapbeurt Museum Arnhem
Museum Arnhem

Er is eindelijk een aannemer gevonden die Museum Arnhem wil restaureren: Rots Bouw uit Aalten. Het project lag al ruim anderhalf jaar op zijn gat, omdat de gemeente maar geen bouwer kon vinden voor de klus.

De 15 miljoen euro die was uitgetrokken was veel te weinig: er schreef zich maar een aannemer in, en ook nog eens ver boven budget. Eind vorig jaar trok de raad daarom een extra bedrag uit, zodat er nu 23 miljoen euro beschikbaar is.

Hoge verwachtingen Rots Bouw

De nieuwe aanbesteding leverde wel een goed resultaat op: drie aannemers deden een voorstel en uiteindelijk bleek Rots Bouw de juiste partij. “De gesprekken met deze aannemer zijn zeer positief. Het bedrijf heeft zich goed verdiept in het belang van het museum en in het ontwerp. Dit bedrijf heeft bovendien zijn sporen wel verdiend: het ontvangstpaviljoen op de Hoge Veluwe, dat recent door koning Willem Alexander is geopend, is ook door hen gebouwd. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen”, reageert verantwoordelijk wethouder Hans de Vroome.

‘Het is spannend geweest’

Museumdirecteur Saskia Bak is opgelucht: “Het is heel spannend geweest. We zijn heel blij dat we nu verder kunnen.”

Als er geen bezwaren worden ingediend tegen de maandag uitgekozen aannemer uit Aalten, gaat de bouw dit jaar van start. De gemeente hoopt dat het vernieuwde museum eind 2021 klaar is.


Aanbestedingen in de bouw

Als je wilt, weet je er alles over.

Kijk maar

 

Reageer op dit artikel