nieuws

Hoofdredacteur Theo van Vugt verlaat Cobouw

bouwbreed 708

Hoofdredacteur Theo van Vugt verlaat Cobouw op 1 september en gaat naar het verzekeringsplatform am. Van Vugt was eerder al vijf jaar hoofdredacteur van am en de laatste tweeënhalf jaar hoofdredacteur van Cobouw, dé vaktitel voor de bouw, eveneens een uitgave van uitgeverij Vakmedianet.

Hoofdredacteur Theo van Vugt verlaat Cobouw

“De afgelopen jaren heeft Cobouw de overgang gemaakt naar een internet first-strategie en dat is heel goed gegaan”, zegt Van  Vugt. “Alles wat we maken verschijnt als eerste op Cobouw.nl. Het bezoek van de site stijgt elk jaar met meer dan 25 procent en we hebben tal van primeurs. Bovendien is de frequentie van de krant weer verhoogd naar twee keer in de week. Cobouw staat er erg sterk voor.”

Daarnaast is er geëxperimenteerd met video en zijn er events opgezet. Van Vugt: “De CobouwAwards-uitreiking was een succes, die dit najaar navolging krijgt. Dus we zijn relevant voor de bouwwereld die sterk onder druk staat door digitalisering, verduurzaming, een groot tekort aan woningen en personeel. Met de professionele journalistieke redactie, hun uitgebreide netwerk in de bouw én hun kritische houding, vervult Cobouw een relevante rol in de markt. De titel staat er gewoon weer heel goed voor.”

De uitgeverij is momenteel druk doende om alle databank-activiteiten op bouwgebied dichter bij Cobouw te brengen. Zodat er naast nieuws en achtergronden ook bouwdata beschikbaar gemaakt kunnen worden voor de abonnees.

Van Vugt is van origine historicus en was eerder hoofdredacteur bij de vaktitels Adformatie en Tijdschrift voor Marketing. Er wordt momenteel gezocht naar een opvolger van Van Vugt bij Cobouw.

Reageer op dit artikel