nieuws

VolkerWessels vervangt tuien van KNMI meetmast Cabauw

bouwbreed 643

VolkerWessels vervangt tuien van KNMI meetmast Cabauw

VolkerWessels Telecom vervangt tussen 24 juni en 30 september, de tuien van de meetmast in Cabauw. Het is een precieze klus, waarbij de langlopende meteorologische metingen zo min mogelijk verstoord mogen worden.

De bouwers voeren de klus uit in opdracht van Rijksvastgoedbedrijf en KNMI. De meetmast van het KNMI, ook wel bekend als de Snuffelmast of Snuffelpaal, staat sinds 1973 in het Utrechtse weiland.

Twaalf kabels

Internationaal is de mast bekend omdat het met hoge precisie de langstlopende metingen bijhoudt van meteorologie, atmosferische processen en de concentratie van broeikasgassen. De twaalf kabels, die twee ton per stuk wegen, zijn aan het einde van hun levensduur.

Tijdens het vervangen van de tuien moeten de aannemers nauwlettend doorgeven welke handelingen op ieder moment uitgevoerd worden. Hierdoor kunnen wetenschappers de eventuele afwijkingen in hun metingen berekenen en corrigeren.

Reageer op dit artikel