nieuws

Ruim 77.000 bezoekers voor Dag van de Bouw

bouwbreed 1096

Ruim 77.000 bezoekers voor Dag van de Bouw
Bij de Dag van de Bouw bij station Den Haag Centraal liep het vandaag geen storm

Zaterdag kwamen ruim 77.000 bezoekers bij een van de 140 bouwplaatsen een kijkje nemen achter de hekken tijdens de Dag van de Bouw. De boortunnel bij Den Haag, de Rotterdamsebaan trok de meeste bezoekers.

Het aantal lag – ondanks het matige weer – boven de 71.000 van vorig jaar, maar onder het aantal van 2014 toen de Dag van de Bouw 125.000 mensen naar de bouwplaats wist te lokken. Vorig jaar deden overigens maar 128 bouwplaatsen mee, tegenover 140 dit jaar.

Maxime Verhagen van Bouwend Nederland opende de Dag van de Bouw samen met Michèle Blom, Directeur-Generaal Rijkswaterstaat bij de Rotterdamsebaan in Den Haag. Eerder deze week troffen de twee elkaar ook om het McKinsey-raport toe te lichten aan Cobouw.

Op de bouwplaats die zijn bezochten graaft de boormachine voor de Victory Boogie Woogie tunnel gemiddeld per dag zo’n 15 meter tunnel door de slappe grond.

Top 5 locaties

Rotterdamsebaan, Den Haag – 8500 bezoekers

Schutterwei, Alkmaar – 4500 bezoekers

nhow, Amsterdam RAI – 4000 bezoekers

Aquarena zwembad, Emmen – 2250 bezoekers

Sluis, Eefde – 2150 bezoekers

Nieuw talent

Veel bouwbedrijven grepen deze dag aan om nieuwe talenten te werven. De sector heeft de komende jaren tenslotte 80.000 mensen nodig. In vier andere regio’s waren andere bijzondere bouwproject uitverkoren om de Dag officieel te openen.

In Hoogeveen bij nieuwbouw van het Alpha-College, in Doetinchem bij de nieuwbouw van VMBO Zone.college. In Maastricht was dat bij de Tapijnkazerne en in Zaandam vond de openingshandeling plaats bij de Dag van de Bouw Experience.

De Rotterdamsebaan trok zaterdag de meeste bezoekers en werd officieel geopend door vlnr: Paul Rijpstra (VNconstructeurs), Michèle Blom (Rijkswaterstaat), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Jaco Uittenbogaard (Aannemersfederatie Nederland), Michel Wijbrands (Techniek Nederland).

Reageer op dit artikel