nieuws

Oud- PvdA’ er Monasch nieuwe voorzitter monumentenstichting ERM

bouwbreed 358

Oud- PvdA’ er Monasch nieuwe voorzitter monumentenstichting ERM
Jacques Monasch. Foto: Domenique van Lint/ERM

Voormalig PvdA-Kamerlid Jacques Monasch wordt de nieuwe voorzitter van Stichting Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). Hij neemt het stokje over van Harry van Waveren, die na acht jaar de functie neerlegt.

Monasch is geen onbekende in de monumenten- en restauratiesector: in zijn Kamertijd (waar hij tot 2017 lid van was) heeft hij veel aandacht besteed aan dit thema, onder andere door zijn portefeuilles Wonen en Bouwen. Ook zat hij in een commissie kunst en cultuur en had hij veelvuldig contact met de aannemersfederatie (AFNL). Hij heeft zich in zijn Kamertijd ingezet voor de BRIM-regeling en heeft hij 20 miljoen weten los te peuteren voor de onderhoud aan grote kerken.

Nationaal erfgoed

De oud-politicus heeft bovendien een grote passie voor mooie dingen als nationaal erfgoed. Zelf heeft hij een galerie. “Ik denk dat ik daarom goed pas in deze functie, ik voel zeker veel betrokkenheid. Maar ik moet me natuurlijk nog bewijzen”, zegt hij in een interview met Cobouw.

Van Waveren heeft besloten te stoppen, omdat hij als wethouder van de gemeente Hoekse Waard steeds minder tijd had het voorzitterschap goed te vervullen.

Lees volgende week meer over de plannen en ideeën van Monasch.

Reageer op dit artikel