nieuws

Opnieuw nette resultaten voor Ter Steege Bouw en Vastgoed

bouwbreed 535

Opnieuw nette resultaten voor Ter Steege Bouw en Vastgoed
Hans Ter Steege, directeur van het familiebedrijf.

Ter Steege Bouw en Vastgoed heeft in 2018 lichte verbeteringen geboekt. Omzet en nettoresultaat stegen met tien procent, blijkt uit het jaarverslag dat maandagmiddag werd gepubliceerd.

De omzetstijging is niet zo flink als in 2017, toen een stijging van 22 procent werd bereikt, maar toch is Ter Steege bijzonder tevreden met een omzet van 122 miljoen euro (2017: ruim 111 miljoen). Het nettoresultaat kwam in 2018 uit op 4,6 miljoen, terwijl dat in 2017 nog 4,2 miljoen was.

‘Niet zo vanzelfsprekend’

De resultaatverbetering is, stelt het familiebedrijf uit Rijssen, niet zo vanzelfsprekend als het lijkt in de huidige bouwbranche. Door langdurige en goede samenwerking met co-makers kon Ter Steege prijsstijgingen opvangen.

Net als andere jaren zag het familiebedrijf ook in 2018 een laag verloop van medewerkers. Het aantal medewerkers steeg van 300 naar 340 mensen. In dat jaar volgde meer dan 70 procent van het personeel bovendien een opleiding of bijscholing.

Nieuwe vestiging

In 2018 opende ook het vijfde bedrijf van Ter Steege de deuren. Deze vestiging in Rijswijk past in de strategie van het bedrijf om uiteindelijk landelijke dekking te krijgen van haar bouw- en vastgoedactiviteiten. Walter Vermeulen is de kartrekker en directeur van het nieuwe bedrijf. Na de pioniersfase in 2018 telt Ter Steege Bouw Vastgoed West inmiddels tien medewerkers en gaat het bedrijf in 2019 serieus bijdragen aan de omzet.

Ook werkte Ter Steege vorig jaar aan diverse toonaangevende projecten. Zo werd de bouwer, in combinatie met Explorius Vastgoedontwikkeling, eigenaar van de Koepelgevangenis De Berg in Arnhem, voerde Ter Steege een pilotproject uit met circulaire woningbouw en focusten ze op slimme oplossingen voor duurzame renovatie.

2019

De vooruitzichten voor 2019 zijn volgens Ter Steege gunstig: ten opzichte van 2018 verwacht Ter Steege een omzetstijging tussen de 10 en 15 procent.

Reageer op dit artikel