nieuws

Omstreden oud-wethouder Rotterdam directievoorzitter Brink Groep

bouwbreed 1380

Omstreden oud-wethouder Rotterdam directievoorzitter Brink Groep

Adriaan Visser wordt directievoorzitter van adviesbureau Brink Groep. De oud-wethouder van Rotterdam volgt in die functie Hans de Jonge op die in augustus van dit jaar met pensioen gaat.

Met deze stap keert hij terug in de advieswereld. Eerder werkte Visser vier jaar bij Coopers & Lybrand Management Consultants (nu PwC) aan haalbaarheidsonderzoeken in de infrastructuur, daarna werkte hij als senior-adviseur voor de Nationale Investeringsbank. Van 1998 tot 2006 was hij in dienst van Twynstra Gudde Management Consultants, waar hij onder meer managing partner van de adviesgroep infrastructuur was.

In 2014 trad Visser aan als wethouder Financiën, Organisatie en Dienstverlening, Haven en Grote Projecten in de gemeente Rotterdam. Begin dit jaar moest hij echter opstappen nadat hij in opspraak was geraakt vanwege de zogenaamde Schiekadeblok-affaire.

Visser bleek een risicoanalyse uit 2009 te hebben gelekt om een ander daglicht te werpen op zijn rol bij de aankoop van het Schiekadeblok. Visser was destijds als topambtenaar betrokken bij die transactie, die voortgang van een nieuw Rotterdams zakendistrict moest garanderen ondanks de crisis. De Rekenkamer Rotterdam concludeerde eind januari dat hij destijds grote risico’s negeerde, waardoor de gemeente uiteindelijk 20 miljoen euro schade opliep.

Reageer op dit artikel