nieuws

Kuijpers boekt opnieuw fors meer winst en omzet

bouwbreed 1042

Kuijpers boekt opnieuw fors meer winst en omzet
Fries Museum, aardgasloos project van Kuijpers.

2018 was opnieuw een goed jaar voor Kuijpers. De technisch dienstverlener heeft mede dankzij vier bedrijfsovernames een flink hogere omzet geboekt, van 232 miljoen ten opzichte van 198 miljoen euro het jaar daarvoor.

Ook de winst steeg fors, blijkt uit het jaarverslag van het Brabantse installatieconcern woensdag heeft gepubliceerd. Waar in 2017 nog een winst werd geboekt van 5,2 miljoen euro, was dat in 2018 al 9,7 miljoen na belasting. In 2017 was de omzet ook al fors gestegen, in dat jaar zag het concern de winst bijna verdubbelen.

Vier bedrijfsovernames

Deze stijging werd mede veroorzaakt door vier bedrijfsovernames, is de verklaring van Kuijpers. Het bedrijf nam Hultermans, ProjectServe, Leviuz en PHF Services over, waarmee het concern zijn positie in met name de industrie en hightech sterk verstevigde.

2018 was ook een belangrijk jaar voor de industrie-activiteiten van Kuijpers. Het bedrijfsonderdeel vertegenwoordigt inmiddels een omzet van 38 miljoen euro en wist door drie bovengenoemde bedrijfsovernames versneld te groeien.

Hoofdaannemer

Kuijpers wordt de laatste tijd ook steeds meer als hoofdaannemer gevraagd, waar dit voorheen als vanzelfsprekend door een bouwbedrijf werd gedaan. In die rol is het bedrijf in 2018 bijvoorbeeld gestart met de nieuwe productiefaciliteit voor biofarmaceutisch bedrijf HALIX in Leiden.

De ambitie van Kuijpers om alleen nog energieneutrale installaties te maken, heeft op dat vlak in met name de utiliteit voor ‘mooie resultaten’ gezorgd. Op dit punt groeit de klantvraag, stelt het bedrijf. Zo heeft de technisch dienstverlener het afgelopen jaar het Fries Museum in Leeuwarden volledig aardgasloos gemaakt. Bij de TU Delft heeft Kuijpers het nieuwe onderwijsgebouw Pulse opgeleverd.

‘Zeer tevreden, maar nog steeds verbeterpunten’

Algemeen directeur Aukje Kuypers, die in 2018 ook nog als Zakenvrouw van het Jaar is uitgeroepen, is zeer tevreden met deze cijfers, al noteert ze ook een kritische kanttekening. Op een aantal vlakken is volgens haar nog ruimte voor ontwikkeling.

“Niet alle klanten beoordelen onze dienstverlening met een voldoende en ook het huidige verloop van medewerkers is niet gewenst. Daarnaast vinden er nog steeds bedrijfsongevallen plaats terwijl we veiligheid hoog op de agenda hebben staan.  We zijn ons er terdege van bewust dat we juist nu het economische klimaat gunstig is ook extra kunnen én moeten investeren in het verbeteren van onze bedrijfsvoering.”

Bewust Veilig-programma

In de lijn daarvan startte Kuijpers in 2018 het Bewust Veilig-programma, waardoor onder meer het melden en volgen van onveilige werksituaties eenvoudiger is geworden. Door de drempel te verlagen is het aantal meldingen met 55 procent toegenomen en kan het bedrijf met behulp van deze data beter inspelen op het borgen van een veilige werkomgeving.

De technisch dienstverlener verwacht in 2019 de stijgende lijn van 2018 vast te houden. In de prognoses ziet het bedrijf de jaaromzet met 10 procent stijgen. De orderportefeuille is goed gevuld en de resultaten van het voorgaande jaar bieden voldoende ruimte om de investering in een solide toekomst voort te zetten, aldus het concern.

Reageer op dit artikel