Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Bouwconglomeraat Odebrecht vraagt faillissementsbescherming aan

bouwbreed 1118

Bouwconglomeraat Odebrecht vraagt faillissementsbescherming aan
Foto: Shutterstock

Het grote Braziliaanse bouwconglomeraat Odebrecht heeft bescherming tegen een dreigend faillissement aangevraagd. De onderneming wil de tijd krijgen om een deel van zijn schuldenberg ter waarde van meer dan 51 miljard Braziliaanse real, omgerekend bijna 12 miljard euro, te herstructureren. Een faillissement van Odebrecht zou het grootste ooit zijn in Latijns-Amerika.

De Braziliaanse gigant kreeg meerdere tegenvallers deze maand. Dochtermaatschappij Atvos, die in de ethanol-industrie zit, vroeg faillissement aan. Ook de gesprekken rondom de verkoop van de tak voor olie- en gas Braskem klapten.

Daarnaast worstelt Odebrecht al jaren met de nasleep van een enorm corruptieschandaal in Brazilië, waar nog steeds onderzoek naar loopt. Het bedrijf zou op oneerlijke wijze bouwcontracten hebben gekregen van bijvoorbeeld staatsoliemaatschappij Petrobras. Als gevolg van overheidsonderzoek liep Odebrecht de laatste jaren meerdere opdrachten mis, betaalde miljoenen aan boetes en zijn enkele bestuurders strafrechtelijk vervolgd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels