nieuws

Uitbreiding Heathrow weer stap dichterbij

bouwbreed 492

Uitbreiding Heathrow weer stap dichterbij

De uitbreiding van de Londense luchthaven Heathrow, de drukste luchthaven van Europa, is weer een stap dichterbij. Het Britse hooggerechtshof verwierp een reeks aanklachten van milieuorganisaties en omwonenden die tegen de aanleg van een derde start- en landingsbaan zijn.

Heathrow kampt met grote capaciteitsproblemen. Met een derde start- en landingsbaan moeten die aangepakt worden. De uitbreiding kreeg vorig jaar de steun van het Britse parlement. Met de aanleg van de baan is een bedrag gemoeid van omgerekend 16 miljard euro.

Geluidsoverlast

De klagers maken zich onder meer zorgen over geluidsoverlast, luchtkwaliteit en nachtvluchten. De kwestie speelt al vele jaren.

Reageer op dit artikel