nieuws

Strengere eisen voor warmtepompen, airco’s en gespoten purschuim

bouwbreed 17470

Strengere eisen voor warmtepompen, airco’s en gespoten purschuim

Buiten de woning geplaatste warmtepompen en airco’s mogen straks niet meer dan 40dB geluid veroorzaken bij de buren. Dat meldt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Verder komen er per 1 januari 2020 strengere regels voor het aanbrengen van PUR-schuim. Die moeten voorkomen dat bewoners ziek worden van het isolatiemateriaal.

Bewoners mogen tijdens het aanbrengen van dit isolatiemateriaal niet meer in de woning aanwezig zijn. Ook moet de kruipruimte tijdens het isoleren geventileerd worden. Deze aanpassingen volgen na berichtgeving van Cobouw.

Kom naar de Cobouw Praktijkdag Gasloos Bouwen

Kom naar de Cobouw Praktijkdag Gasloos Bouwen

Naar aanleiding van aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid worden ook twee nieuwe voorschriften opgenomen om de veiligheid op bouwplaatsen te vergroten. Er gaan veiligheidsafstanden gelden rond bouw- en sloopplaatsen en de contactgegevens van de coördinator omgevingsveiligheid moeten worden vermeld in het veiligheidsplan.

Daarnaast is het Bouwbesluitvoorschrift voor zelfsluitende deuren aangepast zodat woningtoegangsdeuren in woongebouwen met inpandige gangen zelfsluitend moeten zijn. Deze wijziging moet ervoor zorgen dat vluchtroutes rookvrij blijven bij brand.

Reageer op dit artikel