nieuws

Rabobank helpt huizenbezitters bij gasloos maken van woning

bouwbreed 2031

Rabobank helpt huizenbezitters bij gasloos maken van woning
Warmtepomp

Rabobank gaat consumenten helpen bij het gasloos maken van hun woning. De bank biedt woningbezitters een abonnementsservice aan waarmee zij hun huis duurzaam kunnen verwarmen, zonder zelf te hoeven investeren in apparatuur en onderhoud.

De bank doet dit in samenwerking met THE FCTR E, een bedrijf dat huizenbezitters bijstaat met het gasloos maken van hun woning. Ook als een huis nog niet geschikt is voor duurzame verwarming, bieden de partijen hulp via isolatiemateriaal.

Vast maandbedrag

Klanten van de Rabobank kunnen straks voor een vast maandbedrag energie- en isolatieadvies, zonnepanelen, een warmtepomp en eventueel een boiler of accu voor stroomopslag krijgen. Het abonnement voorziet ook in installatie, onderhoud en garantie op alle apparatuur.

Theo Harms, verantwoordelijk voor duurzaam wonen binnen Rabobank, legt uit: “Een duurzaam huis kan veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor huiseigenaren. Als coöperatieve bank zoeken wij nieuwe manieren om verduurzaming toegankelijk te maken.”

Consumentenbond

Al eerder ging THE FCTR E een samenwerking aan met de Consumentenbond. Op de website van het bedrijf kunnen consumenten een kosteloze Quick Scan aanvragen om te onderzoeken of hun woning direct geschikt is voor een gasloze toekomst, of dat er eerst nog isolerende maatregelen getroffen moeten worden. Mocht dat het geval zijn, dan helpt Rabobank met het vinden van een financiering.

Wilt u meer weten over gasloos bouwen? Kom dan naar de Cobouw Praktijkdag Gasloos Bouwen en Verbouwen

 

Reageer op dit artikel