nieuws

‘Milieuzones bedreiging voor bouwproductie in de stad’

bouwbreed 498

‘Milieuzones bedreiging voor bouwproductie in de stad’

Bouwprojecten in grote steden kunnen in gevaar komen door de invoering van milieuzones. Daarvoor waarschuwen Bouwend Nederland en de Hogeschool van Amsterdam op BNR. “Voor kleine bouwbedrijven is het enorme stap om een nieuw busje aan te schaffen.”

Steeds meer steden scherpen hun milieubeleid aan. Zo is het in veel steden niet meer mogelijk om met dieselbusjes de stad in te rijden. In sommige steden zijn er al plannen voor zero-emissiezones, dan mag je uitsluitend nog met elektrische bussen de stad in.

‘Hoop zzp’ers hierdoor in financiële problemen’

En dat is een probleem, stelt Lector City Logistiek Walther Ploos van Amstel van de Hogeschool Amsterdam tegen BNR. “Tachtig procent van de bouwvakkers die de stad inrijden is zzp’er. Voor hen is het een enorme stap om van een tweede of zelfs derdehands busje naar een elektrisch busje over te stappen. Nieuwe elektrische bestelauto’s zijn er nog niet in voldoende mate, ook niet over een paar jaar. Je brengt een hoop zzp’ers in de financiële problemen.”

Reageer op dit artikel